Det kallar jag bra täckning

Mymlan skriver, fyllt av inlevelse, om sina bekymmer med Comhem. Kanske Sveriges sämsta företag när det kommer till support. Rent generellt upplever jag att företag som har med internet och telefoni att göra är lite lurigare än, låt säga, mattförsäljare och rörmokare. Kanske beror det på att de är duktiga på att slänga tekniska termer en bra bit över sina kunders huvuden.

Hursomhelst så letar jag just nu information om vilken operatör som tillhandahåller det bästa och mest prisvärda mobila bredbandet. I detta ärende läser jag på Tre’s hemsida att ”I dagsläget kan ca 9,1 miljoner svenskar surfa i vårt mobila bredband där de bor.”

I Sverige bor just nu, eller i alla fall för några månader sedan, 9 316 256 personer. Niomiljontertrehundrasextontusentvåhundrafemtiosex personer varav 216 256 stackare alltså inte kan använda Tre som leverantör av mobilt bredband.

Tänk om jag är en av dem.

Detta inlägg är publicerat i A Propos. Bokmärk permalink. Skriv en kommentar eller lämna en trackback: Trackback URL.

4 kommentarer

 1. Skrivet 29 oktober 2009 klockan 0:03 | Permalink

  3 är rätt så stabilt. har haft deras usb-modem i drygt 3 år och aldrig haft strul. Använder faktiskt det för närvarande sedan comhem inte kan leverera stabilt nät till mig.

 2. Björn Owen Johansson
  Skrivet 29 oktober 2009 klockan 0:09 | Permalink

  Tack Stefan! Har hört att de ska vara de bästa.

 3. heidi
  Skrivet 29 oktober 2009 klockan 9:29 | Permalink

  jag hade mobilt bredband från tre som funkade lite när det själv ville. ringde tre och fick svaret att det bara är i storstäderna man kan komma upp till 7,2 mbit, och i borås är det max 3,6 mbits hastighet.. när jag gjorde bredbandstestet kom mitt upp i knappt 1 mbit nästan varje gång. hela historien slutade iallafall med att jag fick gå och reklamera hela grejen och avsluta abbonemanget. nu har jag com hem istället och tycker det funkar finfint. det här gjorde dig nog inte klokare alls.

 4. Björn Owen Johansson
  Skrivet 29 oktober 2009 klockan 10:53 | Permalink

  Jag vet knappt vad mbit betyder, men jag antar att 1 mbit är väldigt dåligt…
  Kul att du är nöjd med comhem i alla fall. Det lär ju vara få förunnat!

Skriv en kommentar

Din epostadress delas eller publiceras aldrig Obligatoriska fält är markerade med *

*
*

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 • Instagram